Butik

"Gå till Benns, där finns det!"Orden är inte våra egna, utan kommer från kunder som blivit ombedda att besöka någon av våra butiker när de inte lyckats finna den där speciella båtpryler hos sin närmaste tillbehörsförsäljare. 
Vi kanske från början ska klargöra en sak: Vi har inte alla båtprylar på Benns. Det vore förmätet att hävda. Men vi har väldigt mycket! Allt det du kan köpa här i webshopen och lite till. 

Hos Benns finner du det mesta som rör båtlivet. Allt från Windex till ankare. Vi försöker helt enkelt täcka hela båtlivets olika delar, särskilt för dig som seglar. Hos Benns kan du utrusta både dig och båten rätt. 


Kläder

Oavsett om du ska ut på oceaner eller gå på bryggan och äta glass, finner du passande kläder hos oss. Dessutom får du veta varför till exempel det dyraste seglarstället är större i storlek än samma storlek av det lite mer prisvärda alternativet. Vi kan också förklara vad det är som skiljer en seglarstövel för under tusenlappen från den som kostar tre gånger mer.


Livet ombord

Det finns mängder av prylar att ha i båten. Här hittar du sånt som gör livet ombord lite enklare och oftast mycket trevligare. När det gäller husgeråd till exempel. På papperet kan det ser ut som vi erbjuder samma grejer som järnaffärenaffären. Skillnaden är att våra saker är gjorda för sjölivet. Diskstället är hopfällbart för att stuvas lätt, skålen har gummilist i botten för att inte glida, varmattenberedaren går på 12 volt, dynorna är av kappock för att torka snabbt osv.


Mast och rigg

Det kommer knappast som en överraskning att detta är vår favoritgren. Vi vågar faktiskt påstå att ingen annani Sverige har så mycket mast- och riggtillbehör på hyllan som vi. Förutom våra egna Bennsprodukter, har vi även specifika tillbehör från Seldén, Sparcraft och Z-spar. Du vet, den där lilla specialskruven till Furlexen eller spridarnocken från Z-spar. Ryktet säger även att vi har Sveriges största blockvägg...


Säkerhet

Se till att säkerheten ombord är uppdaterad! Är du osäker på vad som krävs, fråga oss, vi hjälper dig gärna. Hos Benns hittar du bland annat ett omfattande sortiment av flytvästar. Både barnvästar, klassiska seglarvästar och uppblåsbara räddningsvästar. Dessutom har vi livselar, nödraketer, drivankare, reflektorer....you name it!
Hos Benns hittar du givetvis också bottenfärg, lack, rengöring och allt annat i kemisk väg för att hålla båten i trim. Vi har även allt som behövs för att börsöja båten på ett säkert sätt, med kilar, fendrar, hakar, dämpare och tågvirke.

Är det något alldeles speciellt du är ute efter, får vi prata om det. Det vi kan erbjuda sträcker sig långt utanför vad du ser i butiken. Efter dryga 60 år i branschen, är vårt leverantörsnät minst sagt omfattande, varför vi även har möjlighet att utföra specialbeställningar.   


Välkommen till Benns!