Om oss

Benns Mast & Båttillbehör – sedan 1954När Bengt Skoglund 1954 startade Benns Industri & Skeppsmateriel var han en av pionjärerna i den moderna båtbranschen. Han började blygsamt i en liten källare på Söder. Det var trångt, hyllorna dignade under alla hundratals båttillbehör och kunderna fick tas emot över disk innanför källardörren.

I ett garage några kvarter därifrån, nere på Bergsundstrand, startade Bengt på 60-talet egen riggtillverkning; Benns var bland de första i landet att bygga master i nya materialet aluminium. Så började det för ett halvsekel sedan.

Med Benns fick Stockholms båtfolk en ny vallfartsort. Här hittade man den utrustning och de speciella tillbehör som behövdes till båten. Man kunde till och med köpa en hel rigg! Och inte minst: hos Benns fanns det kunnigt folk som det gick att prata båt med. Den traditionen har levt vidare in på 2000-talet.

Idag är det andra generationen Skoglund, syskonen Per och Pia, som driver det moderna Benns. Målsättningen är densamma som när pappa Bengt satte igång för ett drygt halvsekel sedan: Full service till båtfolket. Numera finns Benns i fräscha lokaler i eget hus. Du hittar oss i Saltsjö-Boo alldeles invid motorvägen till Värmdö.

Vår välförsedda butik innehåller allt som båtägaren behöver, och i mast- och riggverkstan tillverkar vi fortfarande egna master och kompletta riggar. Hos Benns har vi ett samlat kunnande som gör oss unika i båtbranschen.

Och du kan alltid räkna med vår personliga service. Pröva oss - välkommen in!

Vision

Vi ska vara ledande inom marin livsstil.

Affärsidé

Vi ska hjälpa kunderna till ett enklare,säkrare och bekvämare båtliv.