Mast & Rigg

Vi kan idag leverera master för båtar upp till 60 fots längd.
Välj mellan Benns egna mast- & rigglösningar eller de vi kan erbjuda från våra samarbetspartners.

Ända sedan begynnelsen har Benns varit specialist på master och riggar – vi har under åren byggt över 10.000 master till alla tänkbara segelbåtar. Från ”classic yachts” som Vagabond, Anahita och Ithaka till Folkbåtar, Albin Express och moderna racers.

Checklista påmastning ->

Om du behöver ersätta en knäckt Windex eller spridare, eller byta trissor, travare eller mastkrage så hittar du ett brett utbud hos oss. Under denna kategori har vi även samlat allt dagens moderna seglare kan lägga till så som rodkickar, rullsystem, gennakerpeken och liknande. Här finns även olika knap och plattor för att fästa vinschar, lanternor och instrument på masten.

Här finns också saker som gör seglingen enklare och säkrare, till exempel bombromsar, Lazy Jacks och maststeg för att nämna några. En hel del kommer från vår egen verkstad, men vi kan även erbjuda alla produkter från Seldén och Sparcraft samt ett stort utbud från leverantörer som Facnor, Barton och Forespar/Isomat.

Vi har även annat smått och gott så som stagjusterare, toggles och wirespänningsmätare och reservdelar för jolleseglare.