Mast & Bom från Benns.se

Behöver du få ett ändstycke pressat på wire eller rod? Eller byta dina gamla fall mot nya i Dyneema med splitsad hake? Kanske tänker du satsa på en ny storbom med singelrev? Eller en helt ny mast till din båt?

Allt det där ordnar vi på Benn’s. Du kan med förtroende vända dig till oss när det gäller din mast, bom och stående eller löpande rigg. Vi har varit riggtillverkare i över fyrtio år, så vi kan det här gebitet.

Mastpriser >>

Egen, komplett verkstad

I vår mast- och riggverkstad – belägen i samma hus som butiken – gör vi egna master under varumärket Benn’s Swede Spars. Vi har all know-how och maskinutrustning som krävs om du söker skräddarsydda lösningar till din båt. Benn’s tillverkar och underhåller alla typer av stående och löpande rigg.

Vi jobbar med de bästa moderna materialen ifråga om stag och vant, mantåg och tågvirke. Och vill du ha en hederlig, gammaldags splits gjord i flätad lina så ordnar vi det också. Vi är svenska representanter för Isomat och Sparcraft. Dessutom är vi servicecenter och återförsäljare för Seldén Mast på ostkusten. Detta innebär att vi har landets största service- & reservdelslager för världens ledande masttillverkare.

Mastlager

Flexibilitet och snabba leveranser

Vi kan idag leverera master för båtar upp till 60 fots längd. Välj mellan Benn’s egna mast- & rigglösningar eller de vi kan erbjuda från våra samarbetspartners. Ända sedan begynnelsen har Benn’s varit specialist på master och riggar – vi har under åren byggt över 10.000 master till alla tänkbara segelbåtar. Från "classic yachts" som Vagabond, Anahita och Ithaka till Folkbåtar, Albin Express och moderna racers.

Och hur många familjeseglare har inte tackat Benn’s när masthaveriet varit ett oturligt faktum och semestern stått på spel! Kanske minns du annonsen från försäkringsbolaget som snabbt ordnade en ny mast till en Omega 36 häromåret. Skepparen var eskaderledare på väg till Skottland när riggen havererade utanför Göteborg. Krishanteringen sköttes av Benn’s; Omegan fick en ny mast och kunde snart fortsätta sin färd.

– Vi är snabba och flexibla, det brukar alltid ordna sig, säger Per Skoglund, som basar för mast- & riggtillverkningen hos Benn’s. Hos Benn’s hittar du också alla slags bommar: spir-, spinnaker-, fock-, och storbommar med inbyggda singelrev.

Dags att byta det utslitna

Verkstaden

Vi byter ut dina slitna mantåg och förnyar din stående och löpande rigg. Allt slits och behöver ersättas med tiden – eller bara förbättras; mycket av det nya på marknaden är så oändligt mycket effektivare än det gamla, till exempel fall och skot i material som inte töjer sig och kan förändra hela ditt seglande.

Kom till Benn’s med dina önskemål. Du får fackmannens rekommendationer, och här finns också landets största service- och reservdelslager från världens ledande masttillverkare.

Välkommen till Benn’s!