Solpaneler till båt

Solpaneler är en en effektiv teknik som omvandlar dagsljuset till elektronisk energi som sedan magasineras i batteriet. Sprunget ur rymdindustrin är solpanelerna high-tech produkter som också finns anpassade för marint bruk.

I båtsammanhang är ofta batteriladdning ett problem. Man vill ha ström till kylskåp, värmare, instrument, belysning m.m. utan att behöva köra motorn i onödan eller jaga elanslutning.
Solpaneler löser detta smidigt och elegant tack vare de långa dagarna sommartid.
Även om inte solen alltid skiner så ger också det diffusa ljuset tillräckligt med laddning.

Vi säljer framförallt solcellspaneler från Solarmare och SUNBEAMsystem solpaneler som oberoende tester ger återkommande topplaceringar för elproduktion i verkligheten. 

Alla SUNBEAMsystem flexibla modeller är konstruerade för att klara en träff av en 48mm, 490g stålkula släppt från 1m höjd. När panelen vilar på ett betonggolv.
Kärnan i solpanelen är fylld med en slag-absorberande polymer. Vidare använder vi överlägsna celler med dubbel kärna vilket gör dem segare och böjbara.  En mängd ledare på undersidan av cellen borgar för fortsatt funktion även om små sprickor trots allt skulle uppstå.

Tough modellen som har en helt nyutvecklad yta med dubbelt UV-skydd. Detta resulterar i en livslängd som uppskattas till det dubbla jämfört med andra flexibla solpaneler. Tillsammans med en högre reptålighet får vi en fantastiskt uthållig solcellspanel.